Takó Csaba: Álmomban sem gondoltam volna...

 Idei évtől kezdve immár elnöki pozícióban igazgatja a Clubot Takó Csaba, aki játékosként több, mint 15 évvel ezelőtt mutatkozott be Csömörön, egészen a bajnoki címig és a kupagyőzelemig jutott a csapattal, majd a válogatottba is a Rubeola tagjaként került be. Ezután sikeres karriert futott be más kluboknál, majd 2010-ben immár edzőként  tért vissza hozzánk. Azóta is vívja mindennapos harcait a Club fejlődése érdekében, talán Ő maga sem tudja, mennyit köszönhet neki a Rubeola-család.

rubeola.hu: Rég volt 2002, mit őrzöl magadban a Clubnál eddig töltött éveidről?

- Bizony, nem tegnap volt... Amikor Zsámár Laci egy nyári kispályás torna után, Lódi Tomival és Gyurcsányi Zsolttal együtt idehívott a csapathoz, álmomban sem gondoltam volna, hogy egyszer ilyen fontos része lesz az életemnek. Egy nagyon erős, összetartó társaságba csöppentünk akkor,  ami olyan mértékű pluszt jelentett, hogy a nálunk tehetősebb vagy erősebb kerettel rendelkező csapatok ellen is sikeresek tudtunk lenni. A csúcs természetesen 2004 volt, amikor mindent begyűjtöttünk, a Bajnoki cím mellett a Magyar Kupa és a Szuperkupa is hozzánk került. Ha akkor sikerül egy tőkeerős támogatót találni a vezetőknek, ki tudja hová jutottunk volna... De, mint már említettem a fő erőnk a közösség ereje volt, ami később, az évek során kissé talán megváltozott, mintha megroppant volna a gerinc. A folyamatos anyagi nehézségek és egyéb problémák miatt egy nagyon nehéz helyzetben lévő Clubhoz tértem vissza 2010-ben, de szerencsére sikerült társakra lelni az újjáépítés legnehezebb szakaszaiban, így az elmúlt néhány év már egészen más képet mutat.

rubeola.hu: A Rubi az utóbbi időben valódi nevelő-egyesületté vált. Mennyire volt tudatos ez az irány?

- Igazából a már említett anyagi nehézségek miatt valahol a kényszer is szülte mindezt, ám ettől függetlenül is azt mondom, hogy a saját magunk által "kinevelt" játékosok a legértékesebbek számunkra, hiszen kötődnek a Clubhoz. Az elmúlt évek során sajnos nem tudtuk megtartani az értékeinket, akik ma többen is válogatott, vagy válogatott szintű játékosok, de más együttesben játszanak. Ezen szerettünk volna változtatni, ezért dolgozunk folyamatosan a háttér megerősítésén, ami kis lépésekben ugyan, de szépen halad. A legfontosabb az, hogy a bázisunk évről-évre folyamatosan nő, már jóval több, mint 100 csömöri és környékbeli gyermek edz a felügyeletünk alatt, az edzői gárdánk színvonala is javult, így azt gondolom, biztató jövőképet tudunk kínálni a gyerekek és a szülők számára egyaránt. Ez a hozzánk hasonló, kis településeken működő egyesületek számára mindig is fontos szempont kell, hogy legyen, hiszen plusz töltést ad, hogy szinte mindenki ismer mindenkit, a rokoni, szomszédi, baráti, osztálytársi kapcsolatok olyan összefonódásokat hoznak magukkal, ami nagyon nagy erőt adhat az élet bármely területén, így a sportban is. 

rubeola.hu: Mi a cél a közeljövőre nézve? 

- Folytatjuk az építkezést, szerencsére most összeállt egy olyan stáb, amelynek tagjai képesek alkalmazkodni egymáshoz és azonosulnak a Club céljaival, ez pedig véleményem szerint magasra repíthet minket. Az utánpótlás vonalon az ős-Rubis Kilik Balázs, Horváth Gergő vagy éppen Biczi Gábor, de az edzők bármelyikét említhetném, napról-napra nagyon sokat tesz azért, hogy a jövő valóban fényes legyen. Szerencsére ez kiegészül egy jó szülői gárdával, akik szurkolásukkal, jelenlétükkel tovább erősítenek miket és eközben barátságok születnek közöttük is, amit szintén jó látni. Erről szól ez az egész, hiszen a futsal és a labdarúgás is csak egy játék, amit emberek játszanak, és ahol ennyi ember együtt van, nagyon nem mindegy, hogy milyen a hangulat. Mi igyekszünk, amolyan "második család" lenni a gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt, hiszen mi tudjuk, milyen jó érzés tartozni valahova! A felnőtt csapatot szeretnénk visszavezetni az első osztályba, és megteremteni a hátterét annak, hogy ne a kiesés ellen kelljen küzdeni. Ez egy nagy vállalás és sok munka vár még ránk, de hiszünk benne, hogy megtaláljuk azokat a támogatókat is akik szimpatizálnak majd a céljainkkal.

rubeola.hu: Mit vársz a pénteki rendezvénytől?

- Ahogy közeledik a napja, egyre jobban kezdek izgulni, de jó érzések vannak bennem. Jó lesz találkozni az "öregekkel", akik egy részét személyesen nem is ismertem, biztos nagy öröm lesz újra pályán lenni a Bajnokcsapat tagjaival, és a többi egykori Tigrist is nagy szeretettel várjuk. Remélem nem lesz különösebb fennakadás a szervezési oldalon, és abban is bízom, hogy mindenki el tud jönni, aki előzetesen jelezte érkezését, mert akkor valódi örömünnepet ülünk majd. Olyan élményt remélünk, amelyről hosszú ideig beszélhetünk majd és titkon remélem, hogy talán néhányan újra közelebb kerülnek a Clubhoz a régiek közül.