Olaszországban jártak a Kis Tigrisek!

 Újabb mérföldkőhöz érkezett az Egyesületben zajló utánpótlás-nevelő munka, hiszen eddig jobbára belföldön mérették meg magukat a kicsik, két szlovákiai kiruccanást leszámítva, most viszont nagy izgalommal vágtak neki az olaszországi Polpenazze del Garda-ban megrendezésre kerülő Trofeo Valtenesi del Garda elnevezésű, rangos nemzetközi tornának. Június 2-án, pénteken hajnalban indult a csömöri küldöttség, hogy 12 órás utazás végén megérkezzen a torna festői szépségű helyszínére. A csapatokat rengeteg szülő is elkísérte, így a szurkolás is biztosítva volt, de erről még később lesz szó...

 A megérkezés és a szállás elfoglalása után a csapat megvacsorázott és kihasználva a szabadidőt, a tó vizével is megismerkedtek a srácok. Másnap reggel már mérkőzések vártak a csapatokra, így korán véget ért az este. A torna során U11-es csapatunk lépett hamarabb pályára, méghozzá a rendező ASD Valtenesi ellen, és izgalmas mérkőzésen 3-2-re nyertek, valóságos eufóriát kiváltva a lelátón szurkoló szülőkből. Felemelő érzés volt, hogy a mérkőzést követően csupa mosolygós arcot láttunk és a helyiek is elismerően szóltak a csapat játékáról. Ez csak tovább fokozódott, mikor a második mérkőzésen valósággal átgázoltunk francia ellenfelünkön. Álomszerűen indult tehát a torna, talán senki sem gondolt ilyen rajtra. A harmadik csoportmérkőzésen a Reutlingen ellen léptünk pályára, akik messze kiemelkedtek a csoportból, és végül második helyen zárták a tornát. Hatalmas küzdelem után alulmaradtunk, de így is másodikként jutottunk tovább. U13-as csapatunk ezalatt néhány kilométerrel arrébb, Desenzanoban lépett pályára. Nem volt könnyű dolguk, hiszen ez a korosztály 2004 január 1.utáni születésű játékosokat foglalja magában, míg a mienk zömében 2005-ös születésűek, így jelentős fizikai hátrányt kellett leküzdeni. A játékosok tudásban egyáltalán nem maradtak el ellenfeleiktől, ám termetükből és fizikai erőfölényükből adódóan riválisaink fölénk tudtak kerekedni, így a szombati mérkőzéseken mindhárom alkalommal vereséget szenvedtünk. Osztrák, svájci és német ellenfelekkel találkoztunk ezen a napon, és az eredmények ellenére jó volt látni, hogy játékban néha szép dolgokat mutattak be a srácok.

 Vasárnap az idősebbek kezdték a programot, hiszen korán reggel egy német, majd egy francia csapat várt rájuk. Ezeken a mérkőzéseken már sokkal több esélyünk volt a győzelemre, helyzeteket alakítottunk ki, azonban talán az előző napi mérkőzések okozta fáradtság miatt, nem sikerült feltenni a pontot az i-re, így egy-egy góllal alulmaradtunk. Nem volt könnyű feldolgozni a csapatnak a sikertelenséget, talán a játékosok is érezték, hogy több lehetett volna ezekben a meccsekben, viszont ettől függetlenül elmondható, hogy fiatalabb játékosaink teljesítménye a náluk sokszor egy fejjel magasabb ellenfelekkel szemben is reménykeltő volt a jövőre nézve. A kicsik ezalatt megkezdték a helyosztókat, ahol egy szöglet után kapott fejesgóllal szenvedtünk vereséget a francia Marienthal ellen, majd egy olasz akadémiai(!) csapattal játszottunk gól nélküli döntetlent. Az utolsó mérkőzésen számunkra már egy döntetlen is a 7. helyet jelentette volna, ám hiába álltunk jól a második játékrész közepéig, egy szabadrúgásból szerzett bombagól után előnybe került francia ellenfelünk, ami után kitámadtunk és a fellazuló védelemmel szemben könnyedén lezárták a gallok a mérkőzést. 

 A mérkőzések után még egy közös fagyizás és fényképezkedés szerepelt a programban, majd fürdőzéssel zártuk a felejthetetlen hétvégét. Összességében elmondható, hogy csapataink kiválóan helytálltak a rangos nemzetközi megmérettetésen, játékukkal kivívták ellenfeleik elismerését is, amit mi sem jelez jobban, hogy több olasz és francia csapat játékosai is hangos "Rubi! Rubi!" rigmussal bíztatták a Mieinket, az U17-es tornát megnyerő Mészöly Focisuli játékosaival együtt! A MFS csqapatában egyébként Köböl Krisztián és Marosi Norbert személyéban U17-es futsal csapatunk két kiválósága is szerepelt, így rájuk is büszkék lehettünk és természetesen gratulálunk nekik ezúton is! A hely varázslatos szépsége, a torna hangulata és az együtt töltött hétvége hatalmas élményként marad majd meg a játékosok, az edzők és a szülők számára egyaránt! A játékosoknak gratulálunk, büszkeséggel tölt el bennünket, hogy mind játékukkal, mind viselkedésükkel, méltó módon képviselték az Egyesületet, Csömört és Magyarországot!

Jövőre visszatérünk!