NB II: Langyos, de értékes gyõzelem odahaza

A háromhetes szünet után végre ismét futsalhangulat uralkodott Csömörön: hétfõn elõbb az NB II-es csapat, majd a nagycsapat is otthon játszotta soros bajnoki mérkõzését. Jobban mi örülhettünk.

Goldball RFC Csömör II - DTE Royal 7 - 5 (4 - 3)
Csömör, 100 nézõ

Rubeola: Sinka - Berta, Dénes, Lába, Ruszin - Kézi, Nagy Z., Radványi, Szarka, Vrana - Aranyi (kapus). Edzõ: Horváth Gergely

Gólszerzõ (Gólpassz): Vrana (Radványi), Ruszin (Radványi), Vrana, (Radványi), Berta (Lába), Berta (Dénes), Berta (Ruszin), Lába (Ruszin)

A mérkõzés legjobbja: Berta Roland

A mérkõzés alakulása: 1-0, 1-1, 3-1, 3-3, 5-3, 5-4, 6-4, 6-5, 7-5
A játékvezetésrõl: Nem volt mérkõzést befolyásoló hibájuk, egyetlen hiányérzetünk a második félidõben volt, amikor többször is elmulasztották megítélni az ellenfélnél a 6. szabálytalanságot, így kisbüntetõ nélkül maradtunk. De sebaj. A rubeola.hu osztályzata: 7,5.

A háromhetes bajnoki szünet alatt a csapat három felkészülési mérkõzést is játszott, mely úgy tűnt, jól szolgálja a felkészülést, de elég keveset valósítottunk meg az elképzeléseinkbõl.

///Az Allianz-FTC ellen 11-7-es vereséget szenvedtünk, Kinde hosszú távra lesérült, Nagy Z. bombagólt rúgott, majd a Rubeola elsõ csapatától szoros meccsen, 8-5-ös vereséget szenvedtünk, míg Kis János csapatával, a Fortunával 7-7-es döntetlent játszottunk.///

A mérkõzés kicsit álmosan kezdõdött, meddõ mezõnyfölényben voltunk, míg a vendégek a kontrákra építettek. Helyzeteink nekünk adódtak, Dénes és Berta volt nagyon elemében, az elsõ gólt mégis az elsõ cserék, Radványi és Vrana hozta össze. Bejöttek a rutinos védõk, a visszatérõ "Kéró mester" és az újonnan mezõnyben futsalozó Nagy Z. is. Kicsit visszaálltunk, okosan tartottuk a labdát, de elkerülhetõ gólt kaptunk. Ezután bár büntetõt hibáztunk, de jöttek a gólok is, Ruszin és Vrana talált be két percen belül, és már-már megnyertnek tetszett a meccs. Igen ám, de kihagyott hátul a védelem, és újra döntetlen állt az eredményjelzõn. A félidõre mégis egygólos elõnnyel vonulhattunk az öltözõbe, Berta Roli zseniális egyéni alakítását követõen: elõbb "megetette" a védõjét, majd kétkapufás gólt zúdított a hálóba.

A második félidõt szervezettebben kezdtük, Dénes ismét magára talált, és remek cselsorozatának köszönhetõen Berta passzolt az üres kapuba. Innen még sikerült felzárkóznia a Dunavarsánynak, rendre berúgásból veszélyeztették kapunkat, négyszer sajnos sikerrel. Aztán jött egy újabb gól, Ruszin szólója után, majd Lába tette fel a csapat teljesítményére a koronát, lecsúszó beadása bombagól lett. Szerencsére a gyõzelemrõl nem csúsztunk le.

Ezzel a 3 ponttal az elõttünk álló csapatok botladozásának köszönhetõen kicsit megközelítettük vetélytársainkat. Jelenleg a 6. helyen állunk, jövõ héten pont az elõttünk helyet fogalaló bajai Beherhez látogatunk. A mérkõzés március 17-én, hétfõn, 20 órakor kezdõdik.

Hajrá Rubeola, hajrá Csömör!

- 5méter -