NB 2: Két meccs, három pont, 16-7-es gólarány

Az elmúlt héten kétszer is pályára lépett a kisebbik Rubeola alakulat, hiszen a hétfõi hazai meccs után, egy amolyan "hétközi fordulón", pénteken is játszania kellett Kecskeméten. A kötelezõt hoztuk, a bravúr sajnos nem sikerült.
Goldball RFC Csömör II - Fáklya SE 13 - 2 (6 - 0)
Csömör, 50 nézõ
Rubeola: Palotás - Berta, Kinde, Lába, Ruszin - Langer, Nagy Z., Radványi, Takács, Vidák, Vrana. Edzõ: Horváth Gergely
Gólszerzõ (Gólpassz): Kinde (Berta), Lába (Vidák), Vrana (Vidák), Vrana (Kinde), Vidák, Langer, Kinde (Lába), Vidák (Vrana), Vidák (Kinde), Palotás, Kinde, Lába (Radványi), Langer (Vidák)
A mérkõzés játékosa: Vidák Balázs
A mérkõzés alakulása: 11-0, 11-1, 12-1, 12-2, 13-2
A játékvezetés: Nem ez volt életük legnehezebb mérkõzése a sípmestereknek, tulajdonképpen különösebb hibájuk nem volt ezen a sportszerű mérkõzésen. A rubeola.hu osztályzata: 8.
A hétfõi találkozón, a három ponttal mögöttünk álló Fáklyát fogadtuk. Hogy egyre nagyobb figyelmet kap a második csapat, azt az is mutatja, hogy szinte a teljes vezérkar képviseltette magát a mérkõzésen. Itt volt a fõszponzor, Gódor Zoltán és Gódor Norbert, a felnõtt csapat trénere, Somogyi Krisztián, és - adminisztrációs hiba miatt, értsd: sárga lapok - Kézi Gábor klubelnök is a partvonal mellõl tekintette meg a mérkõzést.
Nagy volt tehát a várakozás a csapattal szemben, így a fiúk ki is tettek magukért, hogy bizonyítsák, lassan-lassan a nagycsapatban is megállnák a helyüket. A meccs mindjárt 3-0-lal indult, az elképzelés nélkül játszó törökszentmiklósiak képtelenek voltak tartani a lendületes tigriseket. Ezeket a félidõ folyamán újabb gólok követték, nem egyszer vezettek szép támadásokat a Horváth-legények. A félidõ 6-0-ás hazai vezetéssel zárult.
A második félidõre kicsit alább hagyott a lendület, de a gólok így is futószalagon jöttek. Szépen mutatkozott be a csapatban Langer Laci, aki két góllal vette ki a részét a gyõzelembõl, és remekül teljesített az újabb fiatal tehetségünk, Vidák Balázs is. Összességében megérdemelten nyertünk ilyen arányban is, és szépen visszavágtunk az õszi vereségért.

Kecskeméti TE-Cucu FC - Goldball RFC Csömör II 5 - 3 (3 - 1)
Kecskemét, 100 nézõ
Rubeola: Palotás - Lába, Langer, Radványi, Vidák - Kézi, Nagy Z., Takács, Vrana. Edzõ: Horváth Gergely
Gólszerzõ (Gólpassz): Vidák (Nagy Z.), Radványi, Lába (Nagy Z.)
A csapat legjobbja: Vidák Balázs
A mérkõzés alakulása: 2-0, 2-1, 3-1, 3-2, 4-2, 4-3, 5-3
A bíráskodásról: Nem igazán álltak a helyzet magaslatán a rutintalan játékvezetõk, de az elvesztett mérkõzést nem lehet egyértelműen az õ nyakukba varrni. Tény viszont, hogy jó néhány utólagos szabálytalanságot "elfelejtettek behúzni". A rubeola.hu osztályzata: 4,5.
A pénteki találkozót Kecskeméten játszottuk, egy kifejezetten jó közönség elõtt, egy szép csarnokban. A mérkõzésre kicsit foghíjasan utazunk el, hiszen hiányzott Ruszin, Berta, Kinde, Sinka és Füzy is, de akik pályára léptek, azok maximálisan teljesítettek és jól pótolták a hiányzókat. Köszönet illeti "Füzymamát" is, - a magyar futsal járgányát - újabb önzetlen segítségéért.
A mérkõzés eleje kedvezõen alakult, a városi TV gyors egymásutánban két remek vendégakciót volt kénytelen rögzíteni, azonban elõbb Lába, majd Vidák is rontott ordító ziccerben. Aztán sajnos ezek a helyzetek megbosszulták önmagukat; egy kényszerítõt követõen lemaradtunk egy visszatett labdáról, melyet kíméletlenül kihasználtak a hazaiak. Ezután hiába pörgettük fel a játékot, egy egyszerű, ám annál hatékonyabb szabadrúgást ismét gólra váltott a Cucu. A félidõ végén szintén pontrúgásból, egy rosszul felállított sorfal mellett sajnos még egy gólt kaptunk. Közben elõl sajnos sok ziccert hibáztunk, de szépítenünk azért sikerült. Nagy Z passzát remekül vette át Vidák, majd hatalmas gólt vágott 9-rõl a léc alá.
A második félidõt jól kezdtük, Radványi a saját maga kiharcolt szabadrúgását váltotta gólra a szétnyíló sorfal hathatós közreműködésével, majd az újabb kihagyott ziccereinkre válaszként két elkerülhetõ, szerencsétlen gólt kaptunk. Ezután már hiába hoztuk le kapusunkat, mindössze egyetlen szépítõgól tellett erõnkbõl.
Végeredményben a játékra panasz nem lehet, de a helyzetkihasználásunkon van még mit javítani. Ha kicsit jobban összpontosítottunk volna a kapu elõtt, könnyen bravúrt okozhattunk volna a harmadik helyezett otthonában.
Ezekkel az eredményekkel a csapat biztosan megtartja ötödik helyét a táblázaton a fordulóig, a következõ mérkõzésünket pedig február 11-én, hétfõn 9 órakor játsszuk a Hegyvidéki Sasok (Filooo Fc) ellen, hazai pályán.
Hajrá Rubeola, hajrá Csömör!

- 5méter -