Kleisz Márk: Nem felejtettem el a régi időket!

Kleisz Márk valódi üstökösként érkezett a magyar labdarúgásba, hiszen alig 19 évesen, kevesebb mint egy esztendő leforgása alatt a Vasas ifjúsági csapatából egész a magyar felnőtt válogatottságig jutott. Mi akik évek óta figyelemmel kísértük fejlődését, nem lepődtünk meg mindezen, hiszen tehetsége, szorgalma és játékintelligenciája már egészen fiatal korában kiemelte kortársai közül. Nagy Ádám mellett Ő lehet a másik "reklámember" a futsal számára, hiszen egész fiatalon kezdte el a játékot és mai napig sok kispályáról hozott elemet alkalmaz a mérkőzések során. Ifjú Rubeola játékosként tagja volt a bajnoki ezüstérmet nyerő U15-ös csapatunknak is, manapság is szívesen látogat ki a csapat mérkőzéseire.

 rubeola.hu: Talán kevesen tudják, hogy gyermekkorodban Te is futsaloztál, éveken át Rubeola színeiben ontottad a gólokat. Mit köszönhetsz a futsalnak?

- Anno még Takó Csabi kezei alatt kezdtem el futsalozni, és az egész sportágnak nagyon sokat köszönhetek. Nem csak szakmai szempontból, mivel rengeteg barátot szereztem és jó emberekkel ismerkedtem meg. Ha valaki futsalozott vagy még futsalozik, akkor abból sok mindent át lehet vinni nagypályára is. Az apró elmozgások, gyors irányvàltások, kreatívabb és gyorsabb gondolkozás hasznos hogyha valaki nagypályàzik.

 rubeola.hu:Milyen emlékeid vannak a Rubeolában eltöltött évekről?

- A Rubis évekre boldogan tekintek vissza. Rengeteg élménnyel gazdagodtunk. Volt hogy az országos bajnokságban 2. helyezést értünk el, ami ott akkor természetesen csalódás volt, hogy kikaptunk a döntőben, de utólag már inkább az odáig elvezető útra tekintek vissza és, hogy büszke vagyok az akkori csapatra azokért amiket közösen elértünk. Felejthetetlen emlék a büfés rántott húsos szendvics, ami a Nehéz família közrejműködésével készült. Azóta sem ettem finomabbat ebben biztos vagyok. Vagy egy másik számomra fontos emlék, mikor az egyik edzésen két játékos szórakozott éppen, Nehéz Krisztián és jómagam nem annyira koncentráltunk edzésen, aminek meg is lett a gyümölcse, előbb egy hatalmas szidást kaptunk, utána pedig fél percre rá összefejeltünk véletlenül, majd egy akkora púp nőtt a fejemen, hogy azt hittem ezentúl két fejem lesz. Azóta nem szórakozom edzéseken.😀

rubeola.hu: Ma is sok mérkőzésen látni téged a csarnokban, milyen érzés a régi játszótársakat látni a felnőtt csapatban?

- Nem felejtettem el a régi időszakot, egyértelmű, hogy járok ki néha meccsekre, illetve sok jó barátom megmaradt. Az előbb említett Krisztiánnal például többnyire napi szinten beszélünk és találkozunk. Jó érzés látni őket a felnőtt csapatban és szurkolok, hogy minél sikeresebbek legyenek. Egyértelmű tehát, hogy péntekeen is a csarnokban a helyem!

rubeola.hu: Szinte berobbantál a magyar futballba, mik a céljaid, terveid a jövőre nézve?

-Tavaly volt egy nagyon jó idényem szerencsére, sikerült a válogatottba is bekerülnöm illetve a Vasasban is jelentős részeit játszottam a meccseknek. Idén sajnos egy térdsérüléssel kezdtem, amit műtétek követtek, de egyre jobbnak érzem a térdem, szóval nemsokára már a múlté lesz a sérülésem. Szeretnék minél több lehetőséget kapni az első osztályban, majd kijutni külföldre. Természetesen a magyar válogatott is nagy célom, először az U21-es válogatottban szeretnék bizonyítani rendszeresen, majd az “A” válogatottban.