Fordulatos mérkõzésen tartottuk itthon a 3 pontot

Tegnap este az egyre jobb formába kerülõ Arrabona FC látogatott a csömöri tigrisbarlangba. A vendégek elõzõleg simán legyõzték a Gödöllõt, majd döntetlent játszottak a Csõ-Montage házigazdájaként. Mindezek ellenére a mieink számítottak a találkozó esélyeseinek, de azért a gyõrieknek is volt ebbe némi beleszólásuk...
A találkozó a várakozásoknak megfelelõen indult, már az elsõ másodpercekben tűz alá vettük a vendégek kapuját, de az elsõ támadásokból még nem született gól. Az elsõ találatra sem kellett azonban sokat várni, a második percben egy jó váltást követõen Jávor passzolt Nyárihoz, aki balról a hosszú alsóba gurított, megszerezve ezzel a vezetést (1-0). A vendégek válaszáa sem késett, egy gyors ellentámadásból elõbb egyenlíteni tudtak, majd nem sokkal késõbb meg is szerezték a vezetést a kontrajátékra berendezkedõ gyõriek. A taktikájuk beigazolódni látszódott a félidõ végére, ugyanis a kapu elé tömörültek be a kékek, ezzel távoli lövésekre kényszerítve a mieinket. A szerencse is a gyõriek mellé állt ebben a félidõben, hiszen a mieink kapufái mellett hatalmas helyzetek is maradtak ki, a vendégek azonban tökéletesen kihasználták az adódó lehetõségeket. Egy ilyen támadás végén már 3-1-re is elhúztak, ezzel nehéz feladat elé állítva a mieinket. A fordulás után ott folytatták a felek a küzdelmet, ahol abbahagyták: nekünk volt több helyzetünk, de rendre kimaradtak. Így ment egészen a félidõ közepéig, amikor is két gyors Nyári góllal egyenlíteni tudtunk. Sajnos ez az öröm sem tartott sokáig, mert Simon Péter egy teljesen érthetetlen szabálytalansága miatt kisbüntetõhöz jutottak a vendégek, amit könyörtelenül ki is használtak (3-4). Szerencsére még idejében jött a válasz, ismételten Nyáritól, majd egy újabb találat Gyõrfitõl, aki Kilik passzát vágta fordulásból a kapuba, amellyel már mi vezettünk (5-4). Idõközben mindkét oldalra jutott 1-1 kisbüntetõ, a hálók azonban ezúttal még nem rezzentek. A végén azonban mégis egy ilyen 10 méteres döntötte el a meccset, nem sokkal a vége elõtt ugyanis ismét szabálytalankodtak a vendégek, amelyet Szimcsák magabiztosan büntetett, beállítva ezzel a 6-4-es végeredményt.
Ezzel a gyõzelemmel csapatunk feljött a tabella 3. helyére, jobb gólkülönbséggel megelõzve a szentesieket. Az élmezõny nagyon szoros továbbra is, és egyre élesebb a négybe kerülésért vívott küzdelem. A bajnokságban most két hét szünet következik, a következõ mérkõzést február 4-én játsszuk a Fortuna FT otthonában. Addig viszont van még hátra egy kupavisszavágó a Csõ-Montage ellen, amely igazi futsalcsemegének ígérkezik. Minden szurkolónknak, olvasónknak ajánljuk figyelmébe ezt a mérkõzést, amelyet január 24-én, 21 órakkor játszunk a csömöri sportcsarnokban! Hajrá Csömör! Hajrá Rubeola! Goldball RFC Csömör - Arrabona FC Gyõr 6-4 (1-3)

Rubeola FC: Balázs L. - Simon P., Nyári, Gyõrfi, Kilik, Jávor, Szimcsák, Semsei, Kinde, Vidák, Vörös, Lakos Zs.
Gól/Gólpassz: Nyári (Jávor), Nyári (Jávor), Nyári (Kilik), Gyõrfi (Kilik), Nyári (Jávor), Szimcsák
Mérkõzés Játékosa: Nyári Gusztáv

- Becks -