Új igazolásaink (III.) - Füzy Zsolt: Bajnok szeretnék lenni!

A nyári szünetben három, régi-új játékossal erősítettük meg keretünket, akikkel rövid interjúkat közlünk a bajnoki szezon felvezetéseként. Sorozatunk zárásaként Füzy Zsolt volt az interjúalany, aki a Club neveltje, és az elmúlt években több első osztályú gárdában is meghatározó szerepet töltött be.

rubeola.hu: Hosszú évek után térsz vissza a Clubhoz. Milyen érzés volt újra belépni a csömöri öltözőbe?

Füzy Zsolt: Elég hosszú idő telt el mióta eligazoltam a Rubiból. Egészen pontosan hét év. Ekkor még fiatal játékosként távoztam, de mostanra én lettem az egyik rangidős a 28 évemmel. Ez egy picit furcsa is volt, emellett még megmaradtam „Zsoltika” mindenkinek az emlékében. Boldog vagyok, hogy visszatérhettem a gyökereimhez, ahol elkezdtem futsalozni. Egy nevelő egyesülethez szerintem minden esetben öröm visszatérni, s nekem ez meg is adatott.

rubeola.hu: Hogy látod, mi változott a távozásod óta eltelt időben?

Fuzy Zsolt: Röviden összefoglalva minden változott. Kivétel a rántott húsos szendvics, az mindig ugyanolyan lesz. A mindent arra értem, hogy ami koncepció van a klubnál, teljesen másra épül. Amikor én voltam fiatal sajnos nehezen lehetett odakerülni a felnőtt csapathoz, megragadni ott még nehezebb volt, mert nagyon jó játékosok voltak akkoriban. Most kedvezőbb a lehetősége van a fiataloknak, s az utánpótlás nevelésre is nagyobb hangsúlyt fektet a klub, ami dicsérendő. Az infrastruktúra bővült, lett egy nagypályás csapat is amióta nem voltam, meg egy kinti edzésre is használható edzőpálya. Az egész keret lecserélődött kivétel egy-két régi motorost.

rubeola.hu Hogy sikerült a felkészülés, mire számíthatunk a szezon során?

Füzy Zsolt:Egy nagyon jól megtervezett felkészülésen vagyunk túl. Olyan nincs, hogy tökéletes, de amit a klub megtehetett azt maximálisan meg is tudta valósítani. Példának okáért ez lehetett egy 5 napos edzőtábor vidéken vagy egy hazai környezetben történő napi 2 edzés szintén edzőtábor jelleggel. Ez idő alatt úgy érzem összekovácsolódott a csapat. Jobban megismertük a másikat, szokásokat, viselkedéseket, erősségeket és gyengeségeket. Azt is megtudtuk kivel ne legyünk egy párban lábteniszben...
Ha azt adjuk vissza a bajnokság során amennyi időt, energiát és munkát belefektettünk akkor véleményem szerint elég jól fogunk állni a végelszámolásnál, ezért nem lehet más a cél, mint a bajnokság megnyerése.

rubeola.hu: Mik a személyes ambícióid a jövőre nézve?

Füzy Zsolt: Amellett hogy bajnok szeretnék lenni, le kell még diplomáznom tehát már csak egy szakdolgozat és egy bajnoki cím kell a zsebembe következő nyárra. Ez a két fő dolog, ezen kívül még szeretném megmutatni azoknak, akik leírtak engem futsalban, akár most akár régebben hogy még itt vagyok, élek és sportolok, és nem is vagyok olyan komolytalan, mint gondolnák. Mivel sok a fiatal a csapatban ezért meglehet, hogy van, amit jobban tudhatok, s ezt a tudást szeretném átadni nekik (nem csak futsalról lehet itt szó) Ezenkívül nagypályán a Csömörrel minél jobb helyezést szeretnék elérni. Meg lehet énekelnem is meg kéne tanulni...